keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

DIY paita


 Löysin tässä pari päivää sitten mun vaatekaapin pohjalta tälläsen ruutukuvioisen tunikan (ei mikään maailman paras kuva) hautautuneena kaikkien mun vaatteiden alle. En oo käyttänyt tätä paitaa varmaan vuoteen, joten mikään uudelleenlöytynyt suosikkivaate ei ole kyseessä. Oikeastaan en tykkää tästä paljoa, hihat ja tunikan muoto ja toi kaulalle tuleva napitettava kaulus ei vaan vetoa muhun. Sitten aivan yhtäkkiä *bling!*, lamppu syttyy mun päähäni ja saan kauheen vimman muokata tän uuteen uskoon.


 Ensin ratkoin vähän saumoja ja heitin hyvästit hihoille.

 Neulasin päärmet hihansuihin ja ompelin ne mun mummun vanhalla ompelukoneella. Ei enää mikään tuore malli, mutta kyllä toi silti toimii, vaikka toisin voisi luulla. Joitain uudenpia toimintoja, kuten jousto-ommel, kyllä puuttuu, mutta kaikki perusjutut on kyllä kunnossa. Ainoa sellanen vikavika on se, että yks säädin on kokonaan jumittunut, eikä sitä pysty kääntämään.

 Mutta kuitenkin tällänen yksinkertanen juttu hoitu helposti ja pian siitä tunikasta tulikin sitten hihaton.


No, hihojenpoisto ei mulle riittänyt, sillä mua ärsytti edelleen helman muoto. Luonnostelin kangasliidulla uuden version, jossa eteen jää kaksi kangassuiroa, jotka solmitaan yhteen. Ootte varmaan nähneet näitä aika paljon kaupoissa, ja täytyy myöntää, että copycattina otin sieltä idean.


  Pikku helmapäärme vielä ja sitten tää olikin jo valmis. Ihan tyytyväinen mä oon, vähän epäsymmetrisiksi noi solmittavat päät jäi, mutta muuten oon mielestäni aika onnistunut:)Tyylillisesti paita ei oo perinteistä mua, mutta tykkään tästä silti enemmän kuin ennen. Voin käyttää sitä kesälläkin, sillä ennen pitkähihainen paita oli ihan liian kuuma. Helmakin on nyt reilusti lyhempi, joten se menee hyvin korkeavyötäröisten shortsien kanssa. Ja tietysti ton solmun voi tunkea housuihin jos se alkaa kyllästyttää:D

7 kommenttia:

 1. Vau, oot tosi hyvä ompelemaan! ♥~ Ja en itsekkään tykkää kauheasti ton mallisista paidoista. Heti tuli paremman näköinen! :3 Kiva tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, näkisitpä mun saumat ja muut vähän lähempää, niin mieles vois muuttua aika äkkiä mun ompelijantaidoista:D

   Poista
 2. hieno tuli, itte en osais tuunata tollasta ^_^

  VastaaPoista
 3. paidasta tuli hieno ! itekki pitäis kokeilla mut uskallus ei riitä (::

  sinisellataivaalla.blogspot.fi

  VastaaPoista