sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kynsitaiteilijan kondiittoriväkerrykset

 Lakkailin eilen uudet kynnet, joissa käytin Mavalan delicous colors-sarjan keltaista ja oranssia sävyä, eli toisinsanoen mun kahta lempilakkaa. Tekisi mieli hankkia muutkin sen sarjan sävyt, varsinkin vihreä pistachio ja vaaleansininen blue mint. Näitä on tosi helppoa levittää kynnelle tasaisesti ja väri peittää hyvin. Useimmissa pastellilakoissa valkoinen kynnenpää kuultaa läpi, mutta näissä ei oo sitä ongelmaa ja hintakin on kohdallaan. Näihin kynsiin tuli vaan aika paksu kerros, joten keskisormessa näkyy aika selvästi se, kun laitoin pinnin päähän lakan ollessa vielä vähän pehmeää.
 Kokeilin taas pitkästä aikaa maalata käsin kuvioita kynsiin, tein niistä niin yksinkertaset, että ei ollut mahdollisuuttakaan epäonnistua pahasti. Aikoinaan mä kokeilin aika paljonkin erilaisia piiperryslakkauksia, mutta niistä tuli aina vaan iso sotku eri värejä, joten lopetin taiteilun ja löysin Konadit. Aiempiin kokemuksiin nähden nää kyllä onnistuivat yllättävän siististi, oranssi reuna melkeimpä muistuttaa piparkakkukuviota. Ensi kerralla voisin valita jotkut vähän enemmän kontrastissa olevat värit, jotta mun loistavat maalaajan taidot pääsee paremmin esiin.
 Kynsitaiteilun lisäksi mä pyöräytin tänään mansikkakakun. Se valmistu maailmanennätysvauhtia, sillä samaisen tunnin sisällä mä leivoin pohjan ja iskin koristemansikat päälle. Tämmönen pikakakku, joka on aika kaukana kaikista oikeaoppisista vetäytymissäännöistä, mutta koossa se pysyi silti. Mielettömän kuohkeaa ja kosteaa, mutta oikein hyvää.
 Kondiittorin ura ei tosin oo mulle se oikea ammatti, sillä kattokaa nyt noita purkkikermavaahdolla tehtyjä ihmeviivoja! En oo ikinä nähnyt kömpelömpää koristusta, mutta onneksi mä voin lohduttautua sillä, että ukkonen ja paahtavan kostea sää sulattaa ja latistaa vaahtoa. Kuva on otettu vaan pari minuuttia kuorruttamisen jälkeen, mutta kuorrutteet on jo valuneet aika komeasti jättäen jättikoloja.
 Ulkonäöstä huolimatta tänään syntyi myös toinen ennätystylos, sillä kakku oli syöty suunnilleen kymmenessä minuutissa. Hermionekin osallistu syömällä mun pikkuveljen inhoamat ja pois kaapimat kermavaahdot,.

6 kommenttia:

 1. hei mun on pakko kysyä, et onks sun oikee nimi suzy ? :D

  http://beforeandafter-oona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa oliskin! Oikeasti mulla on tylsä ja tavallinen supisuomalainen nimi, josta väänsin sitten Suzyn.

   Poista
 2. Susanna? (siis nimikeskusteluun liittyen:) Mulla ei oikeestioo intoa väkertää kynsien kaa viittä vuotta. Mulla on aina yhen väriset kynnet, ja viihdyn niissä ihan mukavasti:)

  VastaaPoista
 3. Susanna? (siis tohon nimikeskusteluun liittyen:)

  VastaaPoista
 4. Hupsista, tuli kaks kertaa, netti temppuilee:D

  VastaaPoista