perjantai 29. kesäkuuta 2012

Coco Chanel vanhan kirjallisuuden päivillä

 Olin tänään äitini kanssa Vanhan kirjallisuuden päivillä Vammalassa, ei kuulosta kovinkaan hauskalta tai mitenkään coolilta, mutta oli siellä ihan kivaa. Vanhat kirjat oli hienon näkösiä, mutta ei ne kaikki niin vanhoja olleet kuten tapahtuman nimi lupaa, sillä siellä oli myös ihan viime vuosina ilmestyneitä teoksia. Tapahtuma järjestettiin koulun lähistöllä tommosessa teltassa, mutta myös koulun sisällä oli vielä lisää erilaisia kirjoja myyviä pöytiä. Niitä kirjoja oli ihan älytön määrä, varmasti yli miljoona yhteensä. Oli keittokirjoja, sarjakuvia, mangaa, vanhoja antiikkikirjoja, pokkareita, muumisatuja... Siellä oli siis ihan kaikki kirjat mitä täältä Suomen maasta ylipäätänsä tahtoo löytää. Ainoastaan Nälkäpelin kolmososaa en löytänyt mistään, se on kai vielä niin uusi, että tommosille markkinoille ei ollut vielä löytänyt.  Kakkos ja ykkösosan vielä löysin pokkaripöydästä, mutta kolmostahan ei oo vielä pokkarina, niin sitä ei sielläkään ollut. Ootan niiiiiiiiiiin kovasti, että saan sen varauksesta kirjastosta, oon ihan koukussa niihin. Ne vaan on niin älyttömän hyviä.


Paita-JC Mekko-H&M Salkku-Glitter Kengät-Xti Ruusupinni-Kappahl Pöllökoru-Ginatricot

Tälläsessä asussa sitten seikkailin tuolla kirjahyllyjen välissä, melko hillitty väreiltään, mutta silti ihan sulonen. Mietin tosi pitkään laitanko vai enkö ton valkosen paidan suhteen, mekko olis tietysti mennyt ilman sitäkin, mutta päädyin laittamaan sen tohon asukokonaisuuden kruunuksi. Olis ehkä tullut jollakin tapaa "tyylikkäämpi" asu ilman sitä, mutta jostakin syystä mä vaan pidin sen itsepintasesti päälläni.

 Siellä oli tosi hieno ja vanhanaikanen bussi, joka teki jotain kierroksia johonkin, en yhtään muista mihin, sillä en huristellut sen kyydissä. Mutta jokatapauksessa, miksei kaikki bussit voi olla tollasia? Olis paljon mukavampaa körötellä aamulla tollasella kouluun:)
Tuolta vanhan kirjallisuuden päiviltä mä ostin neulekirjan. Kuten kannesta näkyy, niin tuolla on yli kolmesataa erilaista mallineuletta lukuisista palmikkovaihtoehdoista pitsineuleisiin. Ainut vika tossa kirjassa on, että ehkä on sorruttu tekemään liian kikkailevia ja outoja yhdistelmiä luomisen tuskassa ja siinä sivussa pari varsin yleistä mallineuletta on sivuutettu kokonaan. Mutta jokatapauksessa varsin hyödyllinen kirja tälläselle neulefriikille. 
 Sitten vähän sitä vanhempaa kirjallisuutta, löysin Coco Chanelin elämänkerran kympillä. Se on aika paksu, mutta kyllä mä sen aion lukea, onhan kyseessä sentään tosi suuri muotinimi. Ties kuinka mielenkiintonen toi on:D
Välissä on kaks tosi hienoa kuvaliitettä, joissa on tyylikkäitä mustavalkokuvia Cocosta ja hänen suunnittelemistaan luomuksistaan. Alotan ton lukemisen, heti kun saan luettua tällä hetkellä lukemisen alla olevan kirjan loppuun.

2 kommenttia:

  1. Mulla olis haaste sulle mun blogissa! (--:

    VastaaPoista
  2. Rakastan nii tätä blogia :---D kirjotat jotenki nii ihanasti + kuvat on tosi kivoi ! Liitympä lukijaksi (:
    Partofmejade.blogspot.com

    VastaaPoista